KÖVESS ENGEM: 

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • YouTube Clean

© 2015 by DRISZKU ISTVÁN. Designed by Dzsumbi

DRISZKU ISTVÁN SZEMÉLYI EDZŐ:

SZEMELYIEDZOD.HU

Tel: +36-70/387-1075

PARTNEREINK:

Miben más a TRX mint a súlyzós edzés?
 

Annyiban, hogy a saját testsúlyoddal terheled magad. A terhelést a kötéltől való távolságoddal növeled vagy csökkented.Minél közelebb állsz, annál nagyobb terhelést adsz a szervezetednek. Azt súlyzókkal egy vetkőzős, vagy sztriptíz edzésnél tudod megtenni. Ami azt jelenti, hogy a fekvenyomó padnál aláfektetlek asúly alá, és felpakolok, mondjuk nyolcvan kilót. Ebből ki tudsz kettőt nyomni – közben két ember húzgálja le a tárcsákat – majd70 kilóból már hármat tudsz kinyomni, 60 kilóból már ötöt is kinyomsz, és így tovább. Végül minél többet kell kinyomni a simarúddal. Ezt hívják vetkőzős programnak. Na most, ha nincs segítséged, akkor minden egyes alkalommal fel kell állnod, le kell venned a súlyokat, és csak akkor tudodfolytatni a gyakorlatot. Ez a TRX gyakorlatoknál sokkal egyszerűbb. Ha egy lábfejnyit hátrálsz a felfüggesztéstől, az 4-5 kilós súlyelvételnek felel meg a terhelésed szempontjából. Ez a terheléscsökkentés pedig sokat jelent, amikor a gyakorlat közben az erőlködéstől már jön ki aszemünk, mint az éti csigának.

 
Kiválthatja a TRX a súlyzós edzést?
 

Súlyzós edzésprogram elkezdéséhez tökéletes a TRX, mert nem enged csalni. Nagyon sokan ugyanis a súlyzós edzésnél –akarva, akaratlanul – megpróbálnak csalni. Vagy rosszul csavarják az ízületet, vagy rosszul feszítik a szalagokat, túlkönnyítikvagy túlterhelik magukat. Kötélnél a legapróbb csalásnál fölborulsz, vagy másképp jelez a kötél, hogy nem jó a tartásod, nemfeszítesz a kellő helyen, a csípődnél, a hasizmodat…

 
Melyik ad gyorsabb eredményt?
 

Van a testépítőknél egy betöltési időszak, amikor tömeget növelnek, van egy úgymond diétás időszak és van egy pucolásiidőszak, amikor a felhalmozott szénhidrátokat, zsírokat, olajokat elkezdik kipréselni magukból. Úgy kell elképzelni őket, mint egy rétegelt lemezt. Látod a különbséget egy friss izomzaton, és az évek folyamán felépítettizomzaton. Itt nem az a lényeg, hogy melyik edzésmódszer a gyorsabb eredményt adó. Mert a súlyzós edzéssel tömeget növelsz –masszívabb leszel – a kötél pedig gyorsan ad erőt, flexibilitást, hajlékonyságot, jó tartást. A profi testépítők edzéselméletből, sportelméletből, anatómiából, egészségügyből jobban felkészült, mint egy átlagember, ésamikor megbeszéljük, hogy most mellre edzünk, akkor mindketten tudjuk, hogy mit akarunk elérni. A testépítők azért kezdték el a TRX hevedereket használni, mert nagyon gyorsan bedurrantja őket, hamar tónusossá válnak azizmaik. Olyan feszüléseket képesek elérni, amit nem biztos, hogy egy súlyzóval meg lehetne csinálni.

Testépítés

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now