top of page
Fokozatos felépülés TRX segítségével

 

Ha elmész egy jól felszerelt kórházba,ahol a gyógytornász egy kicsit jártas a modern sporteszközökben, akkor ott ismegtalálod a TRX hevedereket.

 

A TRX hevederek ugyanis alkalmazhatók a sport- vagy műtéti rehíbilitációsterápiában is.

 

Nagyon-nagyon sok olyan gimnasztikai eszköz van, ami a régi-régi idők testneveléséből született. Ez a heveder nem sokkal más, mint a gyűrű. Csak más köntösben van.

 

A gyógytornában is alkalmazzák a TRX-hez hasonló eszközöket, mert közel áll a szalagoknak a működési elvéhez. Ha elmész egy jól felszerelt kórházba, ahol a gyógytornász egy kicsit jártas a modern eszközökben, akkor ott is megtalálod a hevedereket.

 

Tizenéveseknél sokszor okoz gondot például a hanyag tartás, ami ellen nagyon jó ez az edzésmódszer.

 

Szintén hasznos segítség a TRX hevederes mozgás egyéb gerincproblémák, enyhe ízületi bántalmak, sportsérülések, műtétek utáni rehabilitáció esetén.

 

Sokan idegenkednek a gyógytornától, ám más köntösbe bújtatva szívesen elvégzik a feladatokat. Főként az erősebb nem képviselői tartják rangol alulinak, ám ha arról mesélhetnek, hogy a tengerészgyalogosok edzésmódszerével szerzik vissza az erejüket, edzettségüket, akkor már nincs gond a gyakorlatokkal. Pedig a lényeg nem különbözik. :-)

Rehabilitáció

bottom of page