A következő gyakorlatokkal formálják önmagukat a celebritások:

Szűkterpesz
Szűkterpesz

Szűk – csípő szélességű – terpeszállás, lábak párhuzamosan, a kötél a hasfalnál. A testsúlyunk pedig végig a sarkunkon van. (Mintha a sarkunkat a földbe akarnánk nyomni.) Vízszintesig engedjük a combot. Kezdők 8-15 guggolást végezzenek.

press to zoom
Nagyterpesz
Nagyterpesz

A csípőnél szélesebb terpeszállás, a lábak kissé kifelé néznek, a kötél a hasfal előtt. A sarkakon a testsúly, és itt is vízszintesig engedjük a combot. Kezdők 8-12 guggolást végezzenek.

press to zoom
Kitörés
Kitörés

A kitörésnél a terhelt láb van elől, és vízszintesig engedjük a combot. A sarok közben felemelkedik a másik lábnál. Visszalépünk, majd a másik lábbal is megismételjük. Ha a kar vagy a hát fárad el a lábak helyett, akkor valamit rosszul csináltunk. Kezdőknek 10-10 kitörés javasolt.

press to zoom
Tárogatás
Tárogatás

Kis terpeszállás, a karok vállszélességben a mellkas előtt. Az egyik lábbal határozottal előre lépünk, közben a karokat oldalt széttárjuk. Visszalépünk a kiinduló helyzetbe, majd a másik lábbal megismételjük. Kezdők 3 ismétléssel 12 tárogatást végezzenek.

press to zoom
Fekvőtámasz
Fekvőtámasz

A csípőnél szélesebb terpeszállás, a kötelet nyújtott karral vállszélességnél kissé szélesebben fogjuk kétoldalt. Előre dőlünk. A hasat behúzzuk, megfeszítjük, az egész test feszül. Minél közelebb kerülünk a földhöz, annál nehezebb lesz. A karokat behajlítjuk, majd kinyújtjuk. Kezdők 3 ismétléssel 15 karhajlítást végezzenek.

press to zoom
Lábemelés
Lábemelés

Hanyatt fekszünk, két sarkunk a hevederbe akasztva, karok a földön, a törzset megtámasztva. Emeljük meg a csípőnket, közben tartsuk egyenesen a testünket, feszítsük meg az izmokat. Behajlítjuk a térdünket, és az ég felé emeljük. A cél, hogy szinte gyertyaállásban legyünk. Lassan visszaereszkedünk az egyenes testtartásba. (A csípőt nem engedjük a földre.) 3 ismétléssel 8 emelés javasolt.

press to zoom

Alap TRX gyakorlatok