A következő gyakorlatokkal formálják önmagukat a celebritások:

Szűkterpesz
Szűk – csípő szélességű – terpeszállás, lábak párhuzamosan, a kötél a hasfalnál. A testsúlyunk pedig végig a sarkunkon van. (Mintha a sarkunkat a földbe akarnánk nyomni.) Vízszintesig engedjük a combot. Kezdők 8-15 guggolást végezzenek.
Nagyterpesz
A csípőnél szélesebb terpeszállás, a lábak kissé kifelé néznek, a kötél a hasfal előtt. A sarkakon a testsúly, és itt is vízszintesig engedjük a combot. Kezdők 8-12 guggolást végezzenek.
Kitörés
A kitörésnél a terhelt láb van elől, és vízszintesig engedjük a combot. A sarok közben felemelkedik a másik lábnál. Visszalépünk, majd a másik lábbal is megismételjük. Ha a kar vagy a hát fárad el a lábak helyett, akkor valamit rosszul csináltunk. Kezdőknek 10-10 kitörés javasolt.
Tárogatás
Kis terpeszállás, a karok vállszélességben a mellkas előtt. Az egyik lábbal határozottal előre lépünk, közben a karokat oldalt széttárjuk. Visszalépünk a kiinduló helyzetbe, majd a másik lábbal megismételjük. Kezdők 3 ismétléssel 12 tárogatást végezzenek.
Fekvőtámasz
A csípőnél szélesebb terpeszállás, a kötelet nyújtott karral vállszélességnél kissé szélesebben fogjuk kétoldalt. Előre dőlünk. A hasat behúzzuk, megfeszítjük, az egész test feszül. Minél közelebb kerülünk a földhöz, annál nehezebb lesz. A karokat behajlítjuk, majd kinyújtjuk. Kezdők 3 ismétléssel 15 karhajlítást végezzenek.
Lábemelés
Hanyatt fekszünk, két sarkunk a hevederbe akasztva, karok a földön, a törzset megtámasztva. Emeljük meg a csípőnket, közben tartsuk egyenesen a testünket, feszítsük meg az izmokat. Behajlítjuk a térdünket, és az ég felé emeljük. A cél, hogy szinte gyertyaállásban legyünk. Lassan visszaereszkedünk az egyenes testtartásba. (A csípőt nem engedjük a földre.)
3 ismétléssel 8 emelés javasolt.
Tovább

Alap TRX gyakorlatok

KÖVESS ENGEM: 

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • YouTube Clean

© 2015 by DRISZKU ISTVÁN. Designed by Dzsumbi

DRISZKU ISTVÁN SZEMÉLYI EDZŐ:

SZEMELYIEDZOD.HU

Tel: +36-70/387-1075

PARTNEREINK:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now