top of page

A fogyókúrás csodatabletták helyett, inkább vegyél egy jó edzőcipőt, és kezdj mozogni. Ha sportolsz, több izmod lesz, ami azt is jelenti, hogy gyorsabban felhasználod a bevitt kalóriákat. Vékonyabb leszel, és nem rengő csípőt, hanem ringó csípőt rejt a ruhád.

A diéta az első héten kegyetlenül nehéz, a második héten már könnyebb, a harmadikon már alig veszed észre, a negyediken pedig már életszerűen csinálod. Ugyanez van az edzésnél is. Az első két-három TRX edzésen megpusztulsz, a harmadik-negyedik alkalommal már kezded átlátni, hogy mire kell odafigyelni, hogy minek mi az értelme. 

 

Torna vagy koplalás?

A kettő együtt hatékonyabb, de a koplalást inkább felejtsük el. Figyeljünk oda, hogy mit eszünk, mennyit és hogyan. Van, aki úgy jár le hozzám, hogy ő szeret sportolni, de a diéta nem érdekli. Semmi gond nincs olyankor sem, haladunk tovább. Emberünk heti öt alkalommal is jöhet hozzám edzeni, sőt támogatom is ezt a rendszerességet. Persze ma már mindenki szalad, ezért azt szoktam kérni a vendégeimtől, hogy olyan rendszerességgel jöjjenek edzeni, ami kényelmesen belefér az életükbe.

 

Ha koplalsz, az edzésen egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy elönt a hideg verejték, ráz a hideg, homályosan látsz… Olyankor megfogom a kezed, és a büfében megetetek veled mondjuk egy szelet csokit, aztán kezdjük elölről. Mondhatod azt, hogy van rajtad elég felesleg, de sajnos a szervezet nem akkor használja fel, amikor te akarod. Ráadásul, ha nem eszel, akkor először az izmaidat építi le a tested. A zsírpárnák majd akkor következnek, amikor már semmi máshoz nem tud nyúlni. Én pont ezért szoktam javasolni diétát – jelen esetben a vércsoport diétát – a vendégeimnek.Sokmindent kell összehangolni, hogy látványos, tartós, hosszan tartó fogyást érj el.

Aki eljön hozzám, tudja, hogy mindig építünk a biztonságra, és hosszú távban gondolkodunk. 

 

Az első beszélgetés alkalmával látom, hogyan fogadod az információkat, hogy mi vár rád. Aztán első edzésen megtudod, hogy milyen a mozgásod, hogy min kell javítanunk, és megbeszéljük közben a táplálkozást is. A szervezeted – hidd el – a rendszeres étkezés ellenére azonnal reagálni fog, mert nem volt még kalória deficitje előtte. (Kalóriadeficit, amikor több kalóriát égetsz el, mint amennyit megeszel. )

 

A második-harmadik edzésnél kiderül, hogy valóban akarod-e a gyors fogyást, mert az tényleg nagyon szigorú. No, és persze amikor abbahagyod, a szervezeted azonnal raktározni kezd minden plusz kalóriát. Én továbbra sem javaslom.

 

Nem az a lényeg, hogy totálisan elfelejtsd például a fehér kenyeret és a krumplit, mert néhány hónap után úgyis újra meg fogod enni. A lényeg, hogy mennyit eszel, és mennyit mozogsz.

 

Fogyni szeretnél?

bottom of page